Grundejerforeningen Storkebanken

Formand
Torben Krarup
Storkebanken 8
4681 Herfølge
E-mail: formand@storkebanken.dk
M: 40218541

På valg: Lige år


Kasserer
Poul Bertram
Storkebanken 15
4681 Herfølge
E-mail: kasserer@storkebanken.dk
M: 28927349

På valg: Ulige år


Bestyrelsesmedlemmer

Martin Halby
Storkebanken 17
4681 Herfølge

På valg: Lige år

Evan Drachmann Kragh
Storkebanken 46
4681 Herfølge

På valg: Ulige år


Malene Kirk
Storkebanken 28
4681 Herfølge

På valg: Ulige år

Bestyrelsessuppleanter

Kenneth Wiesmach
Storkebanken 18
4681 Herfølge

På valg: Hvert år


Christina Lewandowski
Storkebanken 22
4681 Herfølge

På valg: Hvert år

God naboadfærd på Storkebanken


Det er bestyrelsens opfattelse, at der er en stor velvilje hos Storkebankens beboere til at få det gode naboskab til at fungere, og at alle forsøger at tage hensyn til hinanden.


Vi har nogle få ordensregler, som blev godkendt af Køge Kommune, da foreningen blev oprettet i 1985.
De kan ses nedenfor, men vi vil gerne uddybe ordensreglernes §5 og §6 der omhandler for støj og færdsel. De er gode at lægge sig på sinde.
Når vi, heldigvis, har sjældne uoverensstemmelser, er det ofte her der er opstået uenighed. F.eks. høj musik, maskinstøj eller bekymring over for hurtig kørsel på vejen.


Både §5 og §6 tager udgangspunkt i lovgivningen, og det er derfor myndighederne, det vil sige politiet, der håndhæver dem.
I det følgende er der en beskrivelse af lovgivningen på områderne, samt tommelfingerregler for god naboadfærd, som vi håber kan være til hjælp i det daglige naboskab.


Støj

Der er ingen regler i grundejerforeningens vedtægter ud over §5, der omhandler brug af maskiner søn- og helligdage, der blev vedtaget i de oprindelige ordensregler i sin tid. Og det er bestyrelsens opfattelse, at det er tilstrækkeligt, hvis man følger loven over dem alle - “Den gode viljes lov”.


Hvis alle lægger sig i selen, for at få naboskabet til at fungere, kan ingen ordensregler eller lovgivning erstatte den.

Den eneste lovgivning der findes på området er Ordensbekendtgørelsen (Bekendtgørelse om politiets sikring af den offentlige orden), og den giver ingen præcise regler for støj. Man kan altså ikke slå op nogen steder, og se hvor mange decibel man må skrue musikken op til, hvis man holder havefest.
Der er med andre ord nogen elastik i lovgivningen, som kan skabe tvivl om, hvad man må gøre. Derfor har bestyrelsen skrevet nogle få tommelfingerregler for god lydadfærd.


Madro og morgenfred
Du er dog et skridt i den rigtige retning mod det gode naboskab, hvis du undlader at støje ved spisetider, før klokken 10 i weekenderne og efter spisetid om aftenen.


Fest og musik
Omkring sankthans og alle studenterfesterne er det tidspunkt på året, hvor politiet får flest henvendelser omkring støj i haven.
Er vejret godt, er der flere der klager, end hvis vejret er dårligt.
Hvis du skal holde havefest, bryllup, konfirmation eller studentergilde, er det en god idé at orientere dine naboer og genboer, og vise hensyn.

Kapitel 2 §8 siger:”Politiet kan forbyde benyttelse af højtalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende.”
Om musik i haven bliver vurderet til gene afhænger blandt andet af tidspunktet. Det er forskel på at spille musik klokken 2 om natten og klokken 14 om dagen.


Havearbejde
Der findes heller ingen præcise regler for, hvornår og hvor meget du må støje med haveredskaber, selv om kompostkværne, benzindrevne kædesave, buskryddere og rundsave larmer ret voldsomt.
Men tommelfingerreglen om madro og morgenfred kan jo bruges her.


Håndværkere
Se: Forskrift for udførelse af nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune.

Kommunen kan håndhæve reglerne også for private


Link: Hvornår er det ok at larme?



Færdsel









Færdsel på Storkebanken er på de gåendes præmisser.

Området består af to vejslynger med tilsluttede stisystemer, der betjener hver sin halvdel af bebyggelsen. I planen er egentlige hastighedsdæmpende “foranstaltninger” søgt erstattet med et svunget vejforlægning og et varieret vejprofil for at sænke kørselshastigheden. Vejprofilet varieres af rabatarealer. Disse må ikke hegnes ind af hensyn til oversigtsforholdene.

Storkebanken er indrettet som opholds- og legeområde under færdselovens §40. Overtrædelse af nedenstående §4-7 straffes med bøde.


§40 indebærer at reglerne i færdselslovens på en række punkter er fraveget. Den kørende og gående trafik færdes således på samme areal, men på de gåendes betingelser.


Færdselsloven siger følgende om opholds- og legeområder:

  • §3. Det er tilladt at opholde sig og lege på vejen i hele dens bredde.

  • §4. Kørsel i området må kun ske med meget lav hastighed (normalt under 15 km i timen).

  • §5. De kørende skal udvise særlig agtpågivenhed og hensynsfuldhed over for gående. Hvor kørendes færdselsretning skærer gåendes, skal de kørende holde tilbage for de gående.

  • Stk. 2. Når der på vejen opholder sig eller leger personer, der kan komme i farlig nærhed af køretøjet under dettes passage, må kørslen ikke fortsættes, forinden føreren har sikret sig, at disse personer er opmærksomme på køretøjet og har givet plads for passage. Sådanne personer må dog ikke unødigt hindre de kørende i at komme frem.

  • §7. Kørende har ubetinget vigepligt ved udkørsel fra et opholds- og legeområde.

  • §8. Overtrædelse af §§ 4-7 straffes med bøde.


PS kørende er også cykler og alle motorkøretøjer fx knallerter.


Parkering

Lokalplanen oplyser, at der er anlagt parkeringspladser ved parcelhuse og andelsboliger.


Ifølge områdeplanen skal der være 2 pladser per parcelhusgrund og 1 per andelsbolig.


Desuden er der 1/2 plads per andelsbolig som fælles parkeringsplads, der er ligger over for fælleshuset.

Ved de fleste parcelhuse, er der indrettet vigepladser i forlængelse af græsrabatterne.
Pladserne kan bruges i kortere tid af gæster og håndværkere, der er på besøg.


Vigepladserne må ikke bruges til faste parkeringspladser.


Ifølge “Bekendtgørelse for standsning og parkering, Køge Kommune gælder” følgende regler:


  • På parkeringsplads må ifølge §3 ikke parkeres:
    • a. Særligt indrettede køretøjer, herunder reklamevogne mv.
    • b. Motorkøretøjer med tilladt totalvægt over 3500 kg, motorredskaber, traktorer og alle påhængskøretøjer.
  • På vejen må ikke parkeres
    • a. Særligt indrettede køretøjer, herunder reklamevogne mv.
    • b. Motorkøretøjer med tilladt totalvægt over 3500 kg, motorredskaber, traktorer og alle påhængskøretøjer på hverdage i tidsrummet fra kl. 18 til kl. 06, samt lørdage, søndage og
      helligdage.
    • c. Påhængskøretøjer kan dog parkeres i ovennævnte tidsrum, hvis de er driftsklart påsat et indregistreret motorkøretøj under 3500 kg
  • Stk. 2. Motorkøretøjer med tilladt totalvægt over 3500 kg og påhængskøretøjer må dog parkeres på de strækninger og pladser, hvor sådan parkering er tilladt ved særlig afmærkning.

    Det indebærer blandt andet, at man ved opstilling af container til byggeaffald eller lignende ud for egen bolig, skal søge om tilladelse til opstilling i nævnte perioder

  • §6 Overtrædelse af denne bekendtgørelse pålægges afgift i henhold til færdselslovens §121 og §122a.




Stk. 2. Motorkøretøjer med tilladt totalvægt over 3500 kg og påhængskøretøjer må dog parkeres på de strækninger og pladser, hvor sådan parkering er tilladt ved særlig afmærkning.

Det indebærer blandt andet, at man ved opstilling af container til byggeaffald eller lignende ud for egen bolig, skal søge om tilladelse til opstilling i nævnte perioder

§6 Overtrædelse af denne bekendtgørelse pålægges afgift i henhold til færdselslovens § 121 og § 122a.





KØRSELSHASTIGHEDEN PÅ STORKEBANKEN ER MAX. 15 km/t OG KØRSLEN SKAL FOREGÅ UNDER STØRST MULIG AGTPÅGIVENHED OG HENSYNTAGEN TIL GÅENDE OG LEGENDE.

VIS HENSYN!

DET GÆLDER OGSÅ FOR GÆSTER På STORKEBANKEN

Ordensreglement

På vej...


Vedtægter

På vej...